In Memoriam

Janneke Schelling

Ze hield van zingen. Zingen samen met anderen, zingen tot eer van God.

Vanaf de oprichting van BlesSing (januari 2017) zong ze mee. Uit volle borst. Eerst als alt, later als tenor (lage alt).

Omdat ze maar een beetje de Engelse taal beheerste, werkte ze keihard om alle Engelse liedteksten uit haar hoofd te leren. Ze ging ervoor! Eerst vertaalde ze alles naar het Nederlands, want ze wilde weten wat ze zong.

Zo was Janneke. Weten wat je zingt … geloven wat je zingt … zingen wat je gelooft.

Op zaterdag 27 april – op Koningsdag – is ze op 58-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. We gaan haar missen… haar zang, maar ook haar praktische meedenken, haar oprechtheid en haar sterke geloof.

We geloven dat ze nu – samen met anderen – mag zingen tot eer van de grote Koning.

Janike van Dijk, 12 mei 2024

Vrouwenochtend Be a BlesSing!

Op zaterdag 20 april was de 2e vrouwenochtend van dit seizoen. We waren blij met de mooie groep vrouwen mochten verwelkomen in de ECG in Uithoorn voor een inspirerende en actieve ochtend.

We begonnen de ochtend met een luchtig spel om goed in de sfeer te komen. Daarna zongen we een set van 3 liederen. Onze eigen Evie nam vervolgens het woord. Zij is als spreker verbonden aan het vrouwen platvorm Lume. Op deze vrouwenochtend deelde ze over hoe je een zegen kan zijn. Centraal stond het bijbelgedeelte uit Markus 6 over de 5 broden en 2 vissen. Na haar korte bemoediging de groep vrouwen zelf aan de slag. Met de online test van Lume ontdekten ze hoe ze zelf een zegen kunnen zijn in hun omgeving.

Na weer een set van 3 liederen was er ook nog ruimte voor samenzang. Heerlijk om deze ochtend zo af te sluiten en gezegend naar huis te gaan.

Wil jij ook een vrouwenochtend van BlesSing bijwonen. Op 14 december staat de volgende ochtend gepland, geheel in kerstsfeer. Binnenkort volgt er meer informatie.

Gluren bij de Buren

Op 4 februari 2024 deed BlesSing mee aan het landelijke huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Op deze dag werden in maar liefst 23 steden en in totaal 1.450 huiskamers acts opgevoerd. Van goochelaar tot pianist, van jazz zang tot een vrouwenkoor; iedereen die wilde optreden mocht zich inschrijven. BlesSing voerde 3 huiskamerconcerten op.

We verzamelden al vroeg aan de Schubertstraat in Amsterdam bij de woning die voor onze komst was omgetoverd in een kleine sfeervolle concertkamer. Na het inzingen en opwarmen, kwamen de eerste bezoekers al binnen en al snel vulde de huiskamer zich met belangstellenden. We zongen in totaal 6 liederen in 25 minuten. De liederen waren zo gekozen dat ze een afwisselend geheel vormden en een goed beeld gaven van ons repertoire. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten zat het 1e optreden er alweer op. Na ons optreden was er genoeg tijd voor koffie en thee en konden we nog even nagenieten samen met de gasten.

Dit hele blok herhaalde zich nog 2 keer. Super leuk om te zien hoeveel mensen er langs kwamen en dat mensen echt oprecht genoten van onze muziek. We kijken met plezier terug op deze serie huiskamerconcerten.

We zijn dankbaar voor de professionele organisatie van Gluren bij de Buren. We hopen er een volgende editie weer bij te zijn.

christelijk vrouwenkoor zingt bij Gluren bij de Buren event

Vrouwenochtend ‘Op Adem Komen’

Op zaterdag 25 november 2023 organiseerde BlesSing een heerlijke vrouwenochtend. Maar liefst 23 vrouwen mochten we verwelkomen en samen genieten van het thema ‘Op Adem Komen’.

BlesSing opende de ochtend met een set van 3 mooie songs, die het thema prachtig inleidden. Daarna nam Marijke Gootjes het woord. Speciaal voor deze ochtend had ze een overdenking voorbereid op basis van Psalm 62. Ze gaf praktische tips en trucs over hoe we in ons dagelijks leven rustmomenten kunnen inbouwen en hoe we dicht bij God tot rust kunnen komen. Er was ruimte voor onderlinge gesprekken en verwerkingsvragen.

De ochtend werd afgesloten met nog een set van 3 liederen door BlesSing. We merkten dat de vrouwen echt geraakt waren door de teksten en door het thema van de ochtend. Prachtig om te zien dat de vrouwen een moment van rust konden ervaren.

De vrouwenochtend was compleet verzorgd met heerlijke koffie en thee en snacks. De vrouwen gingen naar huis met een kleine attentie.

Voor BlesSing was dit de eerste vrouwenochtend die we zelf organiseerden. In april 2024 staat de volgende ochtend gepland en we kijken er nu al naar uit. We geloven in de verbinding van vrouwen onderling en we willen vrouwen graag tot zegen zijn met onze liederen.

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de vrouwenochtend. We hopen je te ontmoeten bij de volgende vrouwenochtend!

Zomerconcert Heart2Heart

Op 24 juni gaf BlesSing een concert in samenwerking met a capella vocal group Harmonising. Het knusse kerkje in Zunderdorp was tot de laatste zitplaats toe gevuld voor een hartverwarmende avond. De kerk was prachtig versierd, passend bij het thema van de avond.

klik op het logo voor een korte impressie

A solid heart

De eerste set van het concert ging over a solid heart: een hart dat zich geworteld weet in de kracht van God. BlesSing en Harmonising zongen bemoedigende liederen met verrassende en creatieve arrangementen. Deze set werd afgesloten door een eigen geschreven lied van Hanna Marieke. Een prachtige jazzy sound rondom het thema Heart to Heart.

A heavy heart

In de tweede set stond a heavy heart centraal: een hart dat de pijn van het leven kent en weet waar herstel en rust te vinden is. De mensen raakten zichtbaar bewogen door de teksten en melodieën. Rustige nummers en up tempo liederen wisselden elkaar af, waardoor er een mooi geheel ontstond.

A blessed heart

Dit hart deelt uit van alles wat ze ontvangen heeft. Een toepasselijke set om het concert mee af te sluiten. BlesSing en Harmonising deelden bemoediging en positiviteit uit. Achteraf zei een bezoeker dat ze zich echt gezegend voelde.

Wat was het een mooie ervaring. De locatie, de liederen en de samenwerking met Harmonising, alles paste mooi bij elkaar. Ook de begeleiding van BlesSing door Michael Jansse op zijn piano was fenomenaal.

We kijken uit naar een volgend concert in het komende seizoen. Wilt u ons boeken? Dat kan via onze contactpagina.

Korendag Monnickendam

Op zaterdag 10 juni deed BlesSing mee aan de jaarlijkse Korendag van Monnickendam. Maar liefst 75 koren uit de regio trotseerden de hitte en presenteerden zichzelf in korte optreden van 25 minuten.

BlesSing was de laatste van die dag in de Doopgezinde Kerk. Het kleine kerkje, dat door de zon inmiddels flink was opgewarmd, zat gezellig vol. We zongen met begeleidingstracks, in plaats van met de piano. Helaas waren enkele zangeressen uitgevallen, waardoor onze pianiste, die ook geweldig goed kan zingen, op het laatste moment besloot met de tenoren (lage alten) mee te zingen. Wat een heerlijke flexibiliteit.

Op zo’n Korendag doen allerlei verschillende koren mee en het repertoire loopt uiteen van klassiek tot pop en alles wat daar tussenin in. Als christelijke vrouwenkoor valt BlesSing op omdat we vaak de enige of één van de weinige koren zijn met een duidelijke christelijke boodschap.

Hoe groot was dan ook de verrassing dat mensen speciaal voor ons repertoire naar het kerkje waren gekomen. Sommige mensen in het publiek waren tot tranen toe geroerd door onze teksten. Anderen stonden achterin enthousiast mee te bewegen en te genieten. We zijn dankbaar dat we deze mensen hebben kunnen zegenen met onze liederen.

christelijke vrouwenkoor Blessing4

Medewerking aan dienst op Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag 2023 verzorgde BlesSing het muzikale gedeelte van de dienst in Crossroads International Chruch in Amstelveen. De dienst had een intiem maar ook sober karakter en BlesSing was gevraagd om de tijd van aanbidding te leiden.

In overleg met de dirigent is er gekozen voor een passend repertoire met liederen die voor de gemeenteleden bekend waren. De 3-stemmige arrangementen brachten toch weer een nieuw geluid op de reeds bekende melodieën. Pianist Michael Jansse en cellist Fiona Hutubessy verzorgden de muzikale begeleiding. Het geheel van zang en muziek paste perfect in deze bijzondere dienst.

Voor de gelegenheid was het hele koor in grijstinten gekleed met paarse details. Een prachtige visuele ondersteuning voor Goede Vrijdag.

Kerstmusical Amazing Graze

Op kerstavond 2022 trad BlesSing op in de kerstmusical Amazing Grace in de kerstviering van Crossroads International Church. In deze Engelstalige musical nam BlesSing de rol op zich als achtergrond koor bij de solisten en als kerkkoor voor de samenzang. Wat was het een feest om in maar liefst 3 diensten te mogen werken met professionele muzikanten en talentvolle solisten.

De musical Amazing Grace is een Nederlandstalige productie en speciaal voor de gelegenheid vertaald naar het Engels. De musical beschrijft het leven van John Newton, de schrijver van de bekende lied Amazing Grace. Voordat John Newton gegrepen werd door de overweldigende liefde en genade van onze God, was hij slavenhandelaar. Hij leidde een ruig en wild leven. Tijdens een van de zeetochten leed hij schipbreuk en schreeuwde hij het uit naar een voor hem onbekende God. Bij veilige terugkeer in de haven wist hij dat het God was die hem had gered en zo ontstond het lied Amazing Grace. In de musical wordt zijn leven vertelt via de brieven die zijn vrouw Polly herleest. De oude John Newton is inmiddels predikant geworden en in zijn laatste kerstpreek deelt hij zijn getuigenis met zijn kleine gemeente.

De musical bevatte allerlei liederen uit het seculiere circuit die prachtig aansloten bij de scenes. Blessing verzorgde daarbij de back up vocals. Ook zong BlesSing een aantal traditionele kerstliederen ter invulling van de in scene gezette kerkdiensten. Tijdens deze liederen zongen de toeschouwers van de musical mee.

De musical werd afgesloten met de moderne versie van Amazing Grace/ My chains are gone. Wat een prachtige proclamatie om het kerstfeest mee in te luiden. Jezus kwam om ons te bevrijden en ons genade te brengen.

Voor BlesSing was het een unieke ervaring om mee te zingen in een musicalproductie. Het was leerzaam, intensief en ontzettend mooi om op deze manier te getuigen van de Gods liefde voor deze wereld.