Kerstmusical Amazing Graze

Op kerstavond 2022 trad BlesSing op in de kerstmusical Amazing Grace in de kerstviering van Crossroads International Church. In deze Engelstalige musical nam BlesSing de rol op zich als achtergrond koor bij de solisten en als kerkkoor voor de samenzang. Wat was het een feest om in maar liefst 3 diensten te mogen werken met professionele muzikanten en talentvolle solisten.

De musical Amazing Grace is een Nederlandstalige productie en speciaal voor de gelegenheid vertaald naar het Engels. De musical beschrijft het leven van John Newton, de schrijver van de bekende lied Amazing Grace. Voordat John Newton gegrepen werd door de overweldigende liefde en genade van onze God, was hij slavenhandelaar. Hij leidde een ruig en wild leven. Tijdens een van de zeetochten leed hij schipbreuk en schreeuwde hij het uit naar een voor hem onbekende God. Bij veilige terugkeer in de haven wist hij dat het God was die hem had gered en zo ontstond het lied Amazing Grace. In de musical wordt zijn leven vertelt via de brieven die zijn vrouw Polly herleest. De oude John Newton is inmiddels predikant geworden en in zijn laatste kerstpreek deelt hij zijn getuigenis met zijn kleine gemeente.

De musical bevatte allerlei liederen uit het seculiere circuit die prachtig aansloten bij de scenes. Blessing verzorgde daarbij de back up vocals. Ook zong BlesSing een aantal traditionele kerstliederen ter invulling van de in scene gezette kerkdiensten. Tijdens deze liederen zongen de toeschouwers van de musical mee.

De musical werd afgesloten met de moderne versie van Amazing Grace/ My chains are gone. Wat een prachtige proclamatie om het kerstfeest mee in te luiden. Jezus kwam om ons te bevrijden en ons genade te brengen.

Voor BlesSing was het een unieke ervaring om mee te zingen in een musicalproductie. Het was leerzaam, intensief en ontzettend mooi om op deze manier te getuigen van de Gods liefde voor deze wereld.

Eén antwoord op “Kerstmusical Amazing Graze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *