Korendag Monnickendam

Op zaterdag 10 juni deed BlesSing mee aan de jaarlijkse Korendag van Monnickendam. Maar liefst 75 koren uit de regio trotseerden de hitte en presenteerden zichzelf in korte optreden van 25 minuten.

BlesSing was de laatste van die dag in de Doopgezinde Kerk. Het kleine kerkje, dat door de zon inmiddels flink was opgewarmd, zat gezellig vol. We zongen met begeleidingstracks, in plaats van met de piano. Helaas waren enkele zangeressen uitgevallen, waardoor onze pianiste, die ook geweldig goed kan zingen, op het laatste moment besloot met de tenoren (lage alten) mee te zingen. Wat een heerlijke flexibiliteit.

Op zo’n Korendag doen allerlei verschillende koren mee en het repertoire loopt uiteen van klassiek tot pop en alles wat daar tussenin in. Als christelijke vrouwenkoor valt BlesSing op omdat we vaak de enige of één van de weinige koren zijn met een duidelijke christelijke boodschap.

Hoe groot was dan ook de verrassing dat mensen speciaal voor ons repertoire naar het kerkje waren gekomen. Sommige mensen in het publiek waren tot tranen toe geroerd door onze teksten. Anderen stonden achterin enthousiast mee te bewegen en te genieten. We zijn dankbaar dat we deze mensen hebben kunnen zegenen met onze liederen.

christelijke vrouwenkoor Blessing4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *